Universitas Alapítvány
free templates joomla

Pályaorientációs Tréningsorozat

Öt alkalomból álló Pályaorientációs Tréningsorozatot szerveztünk középiskolások számára 2012. január-március közötti időszakban az IFJ-TR-11 pályázati felhíváson elnyert pályázatunk keretében. 

Bővebben: Pályaorientációs Tréningsorozat

Egészségnap

2011. május 8-án került megrendezésre a Veszprémi Universitas Alapítvány nagyszabású kezdeményezése, az Egészségnap a Pannon Egyetemen elnevezésű rendezvény.

Bővebben: Egészségnap

Fejes Tóth László bronzszobor

A Pannon Egyetem 2016-ban emlékezett meg egykori neves professzora, a magyar diszkrét geometria iskola megalapítója, Fejes Tóth László akadémikus születésének századik évfordulójáról. Akkor született meg az elhatározás, hogy intézményünkben bronz mellszobrot állítunk a nemzetközi hírű matematikusnak, így adózva kiemelkedő munkássága és emberi nagysága előtt. A bronz mellszobor leleplezésére 2016. november 10-én, a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmával 11.00 órai kezdettel tartandó ünnepi szenátusi ülést követően került sor a Pannon Egyetem B épületének aulájában (Veszprém, Egyetem utca 10.). Hálásan köszönjük az eddigi szíves felajánlásokat!

 

Fedezd fel Veszprémet!

Több alkalommal is megrendezésre került az Alapítvány gondozásában a Pannon Egyetem polgárai számára a Fedezd fel Veszprémet! városismereti séta és verseny. A helyismereti programon a résztvevők a város természeti, történelmi és kulturális értékeivel ismerkedtek.

Bővebben: Fedezd fel Veszprémet!

Balatoni Nyári Egyetemek

Az Alapítvány alapítója – Bodor Endre professzor úr – két évtizeden keresztül szervezett nyári egyetemeket külföldön élő magyarok számára. A 2010-es években egy újragondolt ismeretterjesztő rendezvény létrehozásával elsősorban az ő munkásságának kívántak tisztelegni a szervezők azzal a nem titkolt szándékkal, hogy felelevenítsék és új köntösbe bújtassák a rendezvényt. 

 

Bővebben: Balatoni Nyári Egyetemek