Universitas Alapítvány
free templates joomla

Pályaorientációs Tréningsorozat

Öt alkalomból álló Pályaorientációs Tréningsorozatot szerveztünk középiskolások számára 2012. január-március közötti időszakban az IFJ-TR-11 pályázati felhíváson elnyert pályázatunk keretében. 

A program célja, hogy tréning módszertan keretében a résztvevő középiskolai diákok játékos feladatok és gyakorlatok keretében megtalálják a továbbtanuláshoz szükséges és fontos fókuszpontokat. A pályázati program során a résztvevő diákok a pályaválasztás, karriertervezés, életpálya tervezés területeivel ismerkedtek meg.

A tréningsorozat során bemutatásra került a Pannon Egyetem és annak képzési portfóliója, mint felsőoktatási intézmény; gyárlátogatáson jártunk az Ajkai Elektronikai Kft.nél, továbbá a Szakmák Napja keretében különböző szakmákkal és karrierutakkal ismerkedtek a résztvevők. 

Tréningsorozaton feldolgozott tématerületek:

  • Önismeret, önismereten alapuló pályaorientáció
  • Készségfejlesztés és karriertervezés
  • Formális és nem-formális tanulás formái, interkulturális tanulás, önkéntesség, LLL
  • Szakmai Nap
  • Gyárlátogatás - ismerkedés az ipar világával
  • Pannon Egyetem kampuszbejárás - ismerkedés a laborok és az egyetem világával
  • Kreatív Nap - egyéni és csoportos feladatmegoldások

A tréngingek során nagy hangsúlyt fektettek a trénerek a megbeszélésekre, a feldolgozó körökre nem csak a nap végén, de napközben is a foglalkozások során, a nagyobb feladatok előtt és után. A foglalkozások hátrányos helyzetű fiatalok munkavállalási és továbbtanulási képességeinek és kompetenciáinak erősítésének elősegítését szolgálta különböző egyéni és csoportos gyakorlatok, feladatok által.

 

 

A programot támogatta a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézete.

Pályázati projekt azonosítója: IFJ-TR-11-512

Támogatás összege: 375.000 Ft